Sammenligning av fotavtrykk for transport

Hent gjennomsnittlig transportfotavtrykk for en person som bor i et gitt område med vårt API. Dette kan brukes til sammenligne fotavtrykk mellom områder og følge med på utviklingen i transportfotavtrykket for et område over tid.

Tilgjengelige klimafotavtrykk, tidsoppløsning og områder

Hvilke fotavtrykk kan man hente ut

Få gjennomsnittlige klimafotavtrykket for transport for en innbygger i et gitt område, oppdelt etter kjøretøytype og formål:

• kgCO2e fra private kjøretøy - arbeid og annet
  • kgCO2e fra bussreiser- arbeid og annet
  • kgCO2e fra flyreiser- arbeid og annet
  • kgCO2e fra togreiser- arbeid og annet
  • kgCO2e fra båtreiser - arbeid og annet

Tidsoppløsning

Datasettet kan leveres månedlig eller årlig. Ved årlig leveranse representerer indikatorene gjennomsnittlig nivå per måned, mens fotavtrykksverdiene viser de samlede årlige verdiene.

Områder
Datasettet dekker nasjonale, fylkes-, kommune- og grunnkretsnivåer, som muliggjør sammenligninger

Hvordan man kan hente ut dataen

Data kan hentes ut gjennom:

• Etablerte geodatasystemer.
  • Direkte via vår API (Alle input, output og standardverdier er tilgjengelig i vår tekniske dokumentasjon her: Compare Transport technical API docs. )
  • Mottak av en CSV-fil per måned (kan det forekomme andre output-verdier enn API).

Input for datauttrekk med API:

Obligatorisk data

• ‘areaID’: Spesifiser en grunnkrets, kommune eller fylke.

Les vår dokumentasjon for hvordan du kan finne riktig 'ArealID' her.

Valgfri innsending

• ‘dataFromDate’: Ønsket startdato for datainnsamling. Standardverdien er dagens dato.. Data fra den foregående måneden blir tilgjengelig den 15. i inneværende måned
  • ‘timeRange’ Ønsket tidsrom for data. Standard er en måned, med mulighet for årsdata.

Output for datauttrekk med API:

For det gitte området vil du motta følgende data

• areaID og navnet på området
  • En liste over fotavtrykk per transportmiddel i kg CO2, fordelt på formål

Beregninger og datakilder

• Transportfotavtrykket per innbygger i et område beregnes ved å multiplisere antallet kilometer reist per transportmiddel med tilhørende utslippsfaktorer. De reiste kilometrene hentes fra transportindikatordataene, som beskrevet  her.
  • Utslippsfaktorer for å beregne karbonavtrykket er dokumentert i denne artikkelen - transportdata til fotavtrykk