1. Støttesenter
  2. Climate Reporting
  3. Introduksjon til bærekraftsrapportering for SMB'er

Climate Reporting

Bærekraftsrapportering for små og mellomstore bedrifter

Ducky utvikler i samarbeid med Visma, en plattform spesielt designet for å hjelpe små og mellomstore bedrifter å komme i gang med bærekraftsstyring i sin virksomhet.

Produktet lanseres på Visma tech-festival 12.september, og gjøres tilgjengelig til alle Visma Software kunder.

Hva er inkludert ved lansering?

Plattformen lanseres med en klimarapporteringsmodul, som gir deg som kunde en automatisk oversikt over utslipp fra din virksomhet, ved å koble deg til regnskapssystemet ditt (Business NXT). En detaljert oversikt over penger brukt i virksomheten (også kalt spend-metode) benyttes for å beregne utslippene fra ulike kontoer i regnskapssystemet ved hjelp av SAF-T ID. I tillegg vil du som kunde kunne øke presisjonen på dataene gjennom å legge til aktivitetsdata med integrasjon som Visma Expense og Elhub.

Klimarapporteringsmodulen gir deg som kunde en automatisk oversikt over klimautslipp fra virksomheten i et dashboard, og mulighet til å laste ned din klimarapport for å deles eller videre arbeides med i excel. Klimarapporten som lastes ned er strukturert i GHG protokoll format, med utslipp fordelt på Scope 1, 2 og 3. Ytterligere teknisk dokumentasjon er tilgjengelig her.

Hva med annen bærekraftsinformasjon?

Det vil bli lansert funksjonalitet fortløpende, som du som kunde vil få tilgang til. I løpet av 2025 vil Climate Reporting tilby et fullt bærekraftsstyringssytem som dekker behovene for rapportering som små og mellomstore bedrifter har fra kunder, finansielle partnere, eiere, banker eller sertifiseringer, gjennom å hente ut data som eksisterer i dine ERP system (A-melding, Expense, El-hub mm.).

Hvordan kan jeg teste dette allerede nå?
Det er et lite utvalg plasser for pilottesting ledig, ta kontakt om det er interesse å teste ut før det blir tilgjengelig i markedet.