1. Støttesenter
  2. Ducky Footprints
  3. Metoder, beregninger og datakilder

Beregninger og datakilder for offentlige tjenester

Lær mer om algoritmen vi bruker til å beregne fotavtrykk i kategorien offentlige tjenester, hvilke datakilder som brukes og hvilke vi planlegger i fremtiden.

Bygging og drift av eksempelvis veier, sykehus og andre offentlige tjenester betales gjennom skattepenger, og har utslipp på lik linje med personlig forbruk. Utslippet stammer fra tre kilder: forbruket til kommunen, forbruket til fylkeskommunen og forbruket til staten. Alt dette fordeles i vår modell på innbyggerne i hver kommune.

Asplan Viak beregner hvert år utslippet til kommunenes virksomhet i Klimakost. Vi bruker disse dataene gjennom vårt samarbeid, og fordeler disse utslippene per innbygger i kommunen. Foreløpig er dette tallet en gjennomsnitt for hele Norge; på sikt vil tallet være kommune-spesifikk.